Chinese knoflookchampignons uit de oven

  • Chinees, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Pittig gevulde reuzenchampignons uit China, die niet alleen de vegetariers zullen bekoren !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 8 reuzenchampignons
-3 lente uitjes (fijn gesneden)
-1 teen knoflook (uit de knijper)
-2 el oestersaus
-280 g gemarineerde tofoe 'in blokjes'
-1 blikje (200 g) mais uitgelekt
-2 th lepels sesamolie
-zout en zwarte peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-oven verwarmen op 200?C
-hak de champignonsteeltjes fijn en meng deze met de lente uitjes, knoflook en oestersaus
-roer de tofoe en mais erdoor en op smaak brengen met zout en peper
-schep de vulling in de champignonhoeden

Bereidingswijze

-bestrijk de randen van de champignons met sesamolie en zet de champignons in een ovenschaal en bak in de hete oven 15 min tot ze beetgaar zijn

Serveertip

heet serveren

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten