1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Bretonse vissoep

Bretonse vissoep

Door: troelleke

  • Frans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2005

Ingrediënten 4 personen


350 gr.in stukken gesn. aardappelen/2 uien/
2 preien/ 2 takjes tijm/ 2 blaadjes laurier/ 1 1/2 dl.visbouillon/ 1 kg. in stukken gesn.visfilets(kabeljauw,wijting,tong,schol o.d)en 20 verse mosselen/ 3-4 eetl. fijngesneden peterselie/ 100 gr. Hollandse garnalen.boter


Bretonse vissoep
Bretonse vissoep
Bretonse vissoep
Bretonse vissoep

Een heerlijkr soep gevuld met div. soorten vis,mosselen en garnalen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen in stukken snijden.uien en preien in ringen snijden.Snij de vis in stukken.Peterselie fijnsnijden.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in ca. 10 min. bijna gaar.Afgieten.Bak de uien en preien samen met de tijm en de laurier in de boter,op zacht vuur ca. 10 min.Voeg de aardappelen en de visbouillon toe en breng alles aan de kook.Voeg de vis toe en laat de soep nog 5-10min.zachtjes tegen de kook aan trekken.
Roer er de peterselie en de garnalen door en breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Heerlijk met stokbrood met kruidenboter en een goedf glas wijn.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van troelleke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top