1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Gebakken rijst met ananas en monchou

Gebakken rijst met ananas en monchou

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2005

Ingrediënten 4 personen


300 gram rijst,
zout,
peper,
2 uien,
3 knoflookteentjes,
1 rood Spaans pepertje,
1 verse ananas,
200 gram MonChou,
4 eetlepels olie,
150 gram ham in blokjes,
2 eetlepels sojasaus,
2 eieren,
125 gram gepelde garnalen,
4-5 eetlepels fijngehakte koriander.



Gevonden op Zuivelonline. Heel mooi om te serveren op een feestje!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar en droog in water met zout. Pel de uien en de knoflookteentjes en snipper ze fijn. Maak het pepertje schoon (verwijder eventueel de pitjes; die zijn het scherpst) en snijd het in ringetjes. Snijd de ananas in de lengte doormidden, hol de helften uit; verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de MonChou in blokjes.
Verhit de olie in een wok (of braadpan) en roerbak de ui- en knoflooksnippers ca. 3 minuten; voeg de hamblokjes en de peperringetjes toe en roerbak het geheel nog ca. 1 minuut. Roer de sojasaus en de losgeklopte eieren erdoor en roerbak tot de eieren gestold zijn.
Schep de rijst door het eimengsel en roerbak het geheel tot alles goed gemengd en door en door warm is; roer dan de garnalen en ananasstukjes erdoor. Breng het gerecht op smaak met sojasaus en peper en schep de blokjes MonChou en de koriander erdoor.
Leg de ananashelften op een schaal en vul ze met het rijstmengsel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top