1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappel-preischotel met kaas en tomaat

Aardappel-preischotel met kaas en tomaat

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-2005

Ingrediënten 2 personen


1 eetlepel (zonnebloem)olie,
250 gram gesneden prei,
2 (tros)tomaten,
500 gram gekookte aardappelen (vastkokers),
zout,
peper,
100 gram geraspte belegen kaas,
1/8 liter slagroom.



Gevonden op Zuivelonline. Ziet er heerlijk uit!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ?C. Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak de prei ca. 3 minuten. Laat de prei uitlekken in een vergiet.
Ontvel de tomaten eventueel. Snijd de tomaten en aardappelen in plakjes.
Bekleed de bodem van een ovenschaal met de helft van de aardappel, verdeel eerst de prei erover en vervolgens de tomaat. Bestrooi de groenten met zout en peper en dek het geheel af met de rest van de aardappel.
Strooi de helft van de kaas over de aardappel en meng de rest met de slagroom. Schenk het roommengsel over de schotel.
Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top