1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Romige kip-kerrie met mangochutney

Romige kip-kerrie met mangochutney

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-07-2005

Ingrediënten 4 personen


400 gram kipfilet,
2 eetlepels kerriepoeder,
1 ui,
4 stengels bleekselderij,
4 eetlepels mangochutney,
1 eetlepel (zonnebloem)olie,
zout,
versgemalen peper,
1 eetlepel citroensap,
0.125 liter creme fraiche.



Heerlijk! Met mangochutney! Gevonden op Zuivelonline.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kip in stukjes van ca. 2 cm en wentel die door de kerriepoeder. Snipper de gepelde ui. Snijd de schoongemaakte bleekselderij in smalle boogjes.
Snijd de grotere stukken in de mangochutney kleiner.
Verhit de olie in een wok en roerbak de stukjes kip rondom lichtbruin. Bestrooi de stukjes kip met zout en peper.
Voeg de ui en bleekselderij toe en roerbak het geheel nog ca. 3 minuten.
Roer de chutney, het citroensap en de creme fraiche door het kipmengsel en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht zachtjes ca. 4 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Lekker met gebakken rijst en broccoli.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top