Tomaten-paprikasoep met basilicummoes

  • Italiaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2005

Serveer de soep met geroosterd brood met mozzarella of een andere roomkaas. Deze soep kan in de zomer ook heel goed koud geserveerd worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 15 pruimtomaten

- 3 rode paprika's

- 7 el olijfolie, extra vergine

- 1 el pepers, rode, verse, gehakte

- 1 teentje knoflook, fijngehakt

- 2 el rode wijnazijn

- 5.5 dl kippenbouillon

- verse basilicum

- zwarte, gemalen peper

- 1 snufje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een mes, een kom met deksel, een voorverwarmde pan met dikke bodem en een vijzel of een keukenmachine.

Bereidingswijze

Kerf de tomaten kruislings in en blancheer ze ongeveer twintig seconden in kokend water, of tot de schil zich gemakkelijk laat verwijderen. Ontpit ze.
Gril de paprika's in hun geheel (voor een echt zoete paprikasmaak moet je ze grillen tot ze zwart zijn), laat ze in een kom met deksel afkoelen, pel ze en hak ze in kleine stukjes.

Verwijder de pitjes van de rode pepertjes.


Doe de gehakte paprika met tweezevende deel van de olijfolie en de gehakte rode pepertjes in een voorverwarmde pan met een dikke bodem.

Voeg er een snufje zout aan toe en laat het vijf minuutjes zachtjes bakken.

Doe de gehakte knoflook erbij en laat het nog twee minuten bakken.

Voeg dan de grof gesneden tomaten toe, een snufje zout en de rode-wijnazijn, en laat ongeveer tien minuten zachtjes bakken zodat de tomaten 'smelten' en de smaken op elkaar inwerken.


Giet de bouillon erbij en laat nog vijftien minuten zachtjes koken.

Breng de soep op smaak.

Wrijf het basilicum met een snufje zout in een vijzel (of keukenmachine) tot moes.

Roer er de rest van de olijfolie en nog een drupje wijnazijn door.

Schep dit mengsel royaal over je soep.

Serveertip

In plaats van kippenbouillon kunt u ook groentebouillon gebruiken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

diny_w avatar
diny_w 11-01-2017

mooi soepje

ArualB avatar
ArualB 09-12-2011

Ik heb hem meegenomen, lijkt me erg lekker. Dank je wel!

aramahtra avatar
aramahtra 11-10-2008

heerlijk, heb overigens wel het recept enigszins aangepast aan eigen smaak, teentje knoflook meer en wat extra kruiden er doorheen ( welke weet ik al niet meer) ipv roomkaas had ik nog stukje geitenkaas en dat heb ik in de keukenmachine ook vermengd met wat olijfolie en kruiden zodat het smeerbaar werd en dat even met de kom soep onder de gril jammie :):) en uiteraard geroosterd brood erbij

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten