1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Remouladesaus

Remouladesaus

Door: riavreven

  • Nederlands, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-07-2005

Ingrediënten


4 eierdooiers
1 liter druivenpitolie
1 1/2 cl azijn
2 eetlepels mosterd
peper en zout
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel kappertjes
4 zoetzure augurkjes
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
1 eetlepel kervel (fijngehakt)
1 eetlepel bieslook (fijngehakt)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eerst mayonaise maken. Hiervoor in een hoge, vetvrije kom de eierdooiers en mosterd met een klopper dooreen roeren. Kruiden met peper en zout. Druppelsgewijs en al roerend de helft van de olie bijvoegen. Altijd in dezelfde richting roeren en in het midden van de kom. Daarna de azijn toevoegen en al roerend de resterde olie bijvoegen

Bereidingswijze

Vervolgens aan de mayonaise een lepel mosterd, kappertjes, fijngesnipperde augurkjes, peterselie, kervel en bieslook toevoegen.

Serveertip

Heerlijk bij koud vlees en hardgekookte eieren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top