balkan burger met gekruide aardappelpuree

  • Balkan, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-07-2005

Image hosted by Photobucket.com

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 grote ui

  • 400 gram varkensgehakt

  • 200 gram tartaar

  • 1 theelepel oregano

  • 1 eetlepel paprikapoeder

  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper

  • zout

  • mespunt cayennepeper

  • snufje nootmuskaat

  • 750 gram aardappelen (aardappelpuree)

  • 1 ui (aardappelpuree)

  • 25 gram boter (aardappelpuree)

  • 2 eetlepels gesnipperde peterselie (aardappelpuree)

  • zout (aardappelpuree)

  • peper (aardappelpuree)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui.


  • Meng het gehakt, de tartaar, de uisnippers en de specerijen goed door elkaar; zet het mengsel

    1 uur afgedekt in de koelkast, zodat de smaken goed intrekken.


  • Kneed het gehaktmengsel nogmaals goed door en vorm er 8 platte schijven (hamburgers) van.


  • Op de barbecue: Rooster de burgers boven de gloeiend hete houtskool in 8-10 minuten bruin en gaar; keer ze halverwege de bereidingstijd.


  • Maak de aardappelpuree:


  • Borstel de aardappelen schoon onder koud stromend water en kook ze in ruim water in ca. 20 minuten gaar.
  • Giet ze af, laat ze iets afkoelen en pel ze; stamp het aardappelkruim fijn.


  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit de boter en fruit de uisnippers zachtjes; voeg de puree toe en laat hem goed heet worden; roer regelmatig.


  • Roer de peterselie door het aardappelmengsel en breng het op smaak met zout en peper

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten