1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. zalige tomaten en mascarpone taartjes

zalige tomaten en mascarpone taartjes

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-07-2005

Ingrediënten 4 personen


- 500 g bladerdeeg, aan een stuk
- 125 g tomatenpesto
- 250 g mascarpone
- 25 g parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eierdooiers
- 8 grote tomaten, in plakjes gesneden
- enkele takjes tijm, alleen de blaadjes
- peper en zout




Deze taartjes zijn van allerlei varianten te maken, maar de Roma tomaat is ronduit de lekkerste en geeft de taartjes een volle smaak. Ze kunnen warm of koud geserveerd worden of een dag van te voren gemaakt en opgewarmd worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor (190?C, gas 5/ hete lucht 170?C). Snijd het deeg in de lengte doormidden, rol uit tot 2 stukken van 17x35 cm en snijd hieruit 4 cirkels met een doorsnee van 16 cm. Leg de deegcirkels op een bakplaat. Trek zo'n 2 cm van de rand een cirkel in de deegrondjes.
2. Meng de pesto met de mascarpone, parmezaanse kaas en eidooiers en smeer dit mengsel, binnen de cirkel op het deeg. Leg de plakjes tomaat in cirkels op het pestomengsel. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de blaadjes tijm.
3. Bak 35-40 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg krokant en de tomaten zacht zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coccy


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coccy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top