Bearnaisesaus

  • Nederlands,
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 1/2 dl droge witte wijn

2 eetl wittewijnazijn sap van een 1/2
citroen

3 eierdooiers

200 g geklaarde boter

2 gesnipperde sjalotten

2 eetl gehakte dragon

2 eetl gehakte kervel

zout en versgemalen witte peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Smelt de geklaarde boter en laat afkoelen.

Bereidingswijze

Breng de wijn aan de kook met de azijn, de sjalotten en de helft van de tuinkruiden. Laat de vloeistof tot twee eetlepels indampen en giet door een fijne zeef. Giet het vocht samen met de eierdooiers in een bain marie en klop tot een romige saus. Meng er beetje bij beetje de geklaarde boter door zoals bij een mayonaise. Breng op smaak met het citroensap, zout en peper en meng met de rest van de kruiden.

Serveertip

Serveer deze meesterlijke saus bij gebraden vlees, maar ook bij eiergerechten en gebraden vis.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

riavreven avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten