1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Alioli

Alioli

Door: riavreven

  • Spaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-07-2005

Ingrediënten


4 teentjes knoflook, gepeld (eventueel meer)
150 ml olijfolie van een goede kwaliteit (extra-virgin)
klein beetje citroensap
zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stamp de knoflookteentjes in de vijzel met een klein beetje zout tot het een zeer fijne pasta vormt. Voeg vervolgens een beetje citroensap toe en meng dit goed. Doe vervolgens, al roerend, met een heel klein straaltje de olie erbij. Dit vergt enige oefening. Sommige mensen vinden deze saus niet dik genoeg en binden het nog wat extra met wat gekookte aardappel. Dit is echter een kwestie van smaak.

Serveertip

Deze saus laat zich goed combineren met salades met aardappel, met alle soorten vis (koud of warm), maar ook met bijvoorbeeld slakken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top