Charlotte Russe

  • Internationaal, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-07-2005

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor 4-8 personen:


2 eieren M

12 g witte gelatine

5 eetl. suiker

? pak lange vingers

2? dl slagroom

? dl marasquin of vruchtensap

1 zakje klopvast

2 eetl. perziksap

uitgelekte perziken uit blik of verse partjes

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
eierscheider

kommetjes

2 beslagkommen

mixer

hoge charlottevorm of schoon leeg conservenblik zonder bodem

kwastje

spuitzak met spuitmond

litermaat

magnetron

bestek

Voorbereiding

Splits de eieren met de eierscheider in eidooiers en eiwitten.
Gebruik de dooiers voor roerei.
Week de gelatine in ruim koud water.
Klop de eiwitten in een beslagkom stijf met 3 eetl. suiker.
Bestrijk met een gedeelte van de eiwitten de vorm aan de binnenkant.
Plaats de lange vingers met de suikerkant tegen het eiwitlaagje aan.
Klop de room in de andere kom stijf met de overige suiker, de marasquin en de klopvast.
Vul de spuitzak met een gedeelte van de room voor de garnering.
Verwarm het sap in de magnetron en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op
Voeg dit al roerende toe aan het roommengsel.
Schep dit op de eiwitten en meng alles luchtig.
Vul de vorm en plaats deze enige uren in de koelkast.

Bereidingswijze

Voeg de garnering toe.
Ook lekker met paas- of kerstchocolade.

Serveertip

stijfkloppen van eiwit is heel gemakkelijk in een schone kom met een vetvrije garde; vet houdt het stijfkloppen tegen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten