Franse vispate met knoflookcreme

  • Frans, Buffet
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-07-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 verpakking vissoep (Iglo, 250 g.)

150 g. garnalen

200 g. kabeljauwfilet (diepvries)

1,5 dl. visbouillon (van bouillonblokjes)

2 dl. halfstijf geklopte slagroom

2 fijngesneden tomaten

2 fijngesneden sjalotjes

5 peterseliestelen

2 eetlepels gehakte peterselie

1 teentje knoflook

1 snufje tijm

2 laurierblaadjes

versgemalen peper

zout

11 in koud water geweekte blaadjes gelatine

olijfolie om in te bakken

citroen om te garneren
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de visbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de visbouillon aan de kook en maak hierin de kabeljauwfilet in 2 minuten gaar. Schep de vis uit de bouillon en laat deze in de koelkast opstijven. Bak in de tussentijd de sjalotjes samen met de knoflook, peterseliestelen en tomaat lichtjes met wat olijfolie zonder te kleuren. Voeg dan de vissoep en de visbouillon er aan toe en breng het geheel aan de kook. De tijm, laurier, peper en zout erbij doen en alles ca. 5 minuten laten doorkoken. De geweekte gelatineblaadjes toevoegen, doorroeren en het geheel door een fijne zeef wrijven in een ruime kom. Plaats deze kom in een andere kom met ijswater en laat het geheel al roerende afkoelen tot de massa dikker begint te worden. Nu de halfstijf geklopte room er doorheen scheppen. Op het laatst de garnalen, de kabeljauw (in grove stukken) en de gehakte peterselie erdoor scheppen. Schep deze massa in een rechthoekige patevorm en laat dit 2 uur in de koelkast opstijven.

Bereidingswijze

Los de pate voorzichtig uit de vorm en leg 2 plakken op ieder bord. Garneer dit met citroen en peterselie.

Serveertip

Serveer bij deze pate een knoflookcreme; vermeng hiervoor een 1/8 liter halfstijfgeklopte slagroom met 2 uitgeperste teentjes knoflook, sap van een 1/4 citroen, een eetlepel gehakte bieslook en peper en zout.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten