1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Marokkaanse pannenkoeken
  5. Gevulde beghrir

Gevulde beghrir

  • Marokkaans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-07-2005

Ingrediënten 8 personen


Het deeg:
250 gr semoule (Marokkaanse winkel), 250 gr bloem, 2 tl zout, 1 tl verse gist, handwarm water.

*De vulling:
50 gr rozijnen, 100 gr walnoten, 100 gr amandelen, 50 gr room- of fetakaas.

*Finish & decoratie:
honing, 250 geroosterde amandelstukjes


Verder heb je nodig


Keukenmachine, schuimspaan


Gevulde pannekoekjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

*De vulling klaarmaken:
de amandelen droog roosteren in een koekenpan of oven en in groffe stukjes malen. de walnoten in groffe stukjes malen. Rozijnen in kleine stukjes snijden. De fetakaas fijnprakken met een vork. In een kom deze ingredienten goed mengen en vorm hier balletjes van. Laat even staan tot de pannenkoekjes gebakken zijn.

* De gist oplossen in 'n beetje warm water.

Bereidingswijze

In de keuken(broodmeng)machine:
de bloem, semoule, gist, zout en water goed mengen. Net zoveel water toevoegen tot het beslag iets dikker is dan pannenkoekbeslag. Circa 10 minuten afgedekt laten staan.
Met een soeplepel wat beslag nemen en in een droge anti-aanbaklaag koekenpan kleine pannenkoekjes bakken. Nadat het beslag in de koekenpan komt, even draaien met de pan om een iets groter rondje te krijgen dan bijvoorbeeld 3 in de pan, maar wel iets kleiner dan een gewone NL pannenkoek. Vanuit het midden v.h. pannenkoekje met de soeplepel cirkels draaien naar buiten toe -> dit 1x doen zodra het beslag in de pan komt en dan rustig laten bakken. Bak ze aan beide kanten heel lichtbruin -> bijna kleurloos en laat afkoelen.
De afgekoelde beghrir vullen met de balletjes notenvulling en dichtmaken (met een papje van bloem en water) evt. de randen aandrukken met een vork. Er ontstaan nu halve pannenkoekjes. Deze in een pan met zonnebloemolie goudbruin bakken. In een andere pan de honing op zacht vuur warm laten worden en de beghrir met een schuimspaan uit de olie halen en direct in de honing dopen -> zorg hierbij dat er geen honing op de schuimspaan komt (die moet weer in de hete olie). Haal met een andere (schuim)lepel de beghrir uit de honing en gooi er wat geroosterde amandelstukjes op.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met muntthee. Vanwege het zoete karakter worden deze pannenkoekjes ook tijdens de Ramadan gegeten.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chattin


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chattin
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top