1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gerookte zalmgebakjes met sourcream en dille

Gerookte zalmgebakjes met sourcream en dille

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-07-2005

Ingrediënten 4 personen


4 plakken diepvries bladerdeeg
300 g. gerookte zalm in dunne reepjes
300 g. sourcream
2 eieren
2 el gehakte verse dille
versgemalen peper
zout

Voor de garnering:

4 citroenpartjes
wat slablaadjes
takjes dille


Verder heb je nodig


4 ronde taartvormpjes van 10 cm doorsnede


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg ontdooien en druk ze daarna in beboterde taartvormpjes. Prik het deeg in met een vork. Laat het ongeveer 10 minuten rusten. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven op 180?C. in 8 minuten goudbruin en gaar. Haal de taartjes uit de oven en zet nu de oven op 160?C. Roer in de tussentijd de sourcream en de eieren glad en voeg hier de zalm en de dille aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep deze massa in de taartvormpjes en strijk ze glad af. Bak in de oven de taartjes in 15 tot 20 minuten af. Controleer af en toe of ze niet te hard gaan! Haal de taartjes uit de vormpjes en serveer ze op een bedje van sla, citroen en dilletakjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemkoolliefhebber


Reacties (33)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemkoolliefhebber
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top