1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Een APPLE CRUMBLE uit Amerika

Een APPLE CRUMBLE uit Amerika

Door: marianneoud

  • Frans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-07-2005

Ingrediënten 4 personen


4 zoetzure appels 100 gr bruine basterdsuiker 2 tl kaneel 50 gr bloem50 gr boter1/8 l slagroomzout1 el suiker


Een APPLE CRUMBLE uit Amerika
Een APPLE CRUMBLE  uit Amerika
Een APPLE CRUMBLE uit Amerika
Een APPLE CRUMBLE  uit Amerika

Lekker toetje met appel en kruimeldeeg.
Door de combinatie warme taart/koude vlam of room heel apart en echt Amerikaans.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.


Bereidingswijze


Snijd de appels in partjes en leg ze in een platte beboterde Ovenschaal. Sprenkel er 2 el water en 25 gr basterdsuiker over.
Meng de rest van de basterdsuiker, kaneel bloem en een snufje zout door elkaar. Snijd de boter in kleine stukjes en meng die door het bloemmengsel, zodat een grof kruimeldeeg over de appels. Bak de apple-crumble in ca. 30 minuten goudbruin. Klop intussen de slagroom met de suiker dik vloeibaar en geef dit er apart bij.





Deel dit recept

Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top