1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Varkensreepjes in zwarte bonensaus

Varkensreepjes in zwarte bonensaus

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-07-2005

Ingrediënten 2 personen


100 gr grove rijst,- 2 rode uien,- 2 cm verse gemberwortel,- 1 struik paksoi,- 3 el olie,- 200 gr varkensreepjes,- 100 gr woksaus zwarte bonen,- 1 rode peper(lombok).


Verder heb je nodig


Wok,- snijplank,grote kookpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui schillen en in parten snijden. Gemberwortel schillen en hakken. Paksoi wassen en in stukken snijden.
Lombok van pitjes ontdoen en wassen en ringetjes snijden.

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens gebraanw. Verhit de olie in de wok en roerbak de ui en de gemberwortel 3 min. Schep de varkensreepjes erdoor en roerbak nog 4 min. Schep de paksoi erdoor en roerbak deze even kort mee. Voeg de inhoud van de woksaus tezamen met 50 ml water er aan toe en warm het gerecht goed door.

Serveertip

Serveer de rijst er apart bij. Een frisse komkommer-salade past hier perfect bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liweda


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liweda
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top