1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Tuinkers
  5. Zalmquiches met room, kruiden en tuinkers

Zalmquiches met room, kruiden en tuinkers

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-07-2005

Ingrediënten 4 personen


100 gram bloem plus bloem voor uitrollen 1 blikje zalm van ca. 200 gram 50 gr boter plus boter voor invetten 1 dl slagroom
1 el tomatenketchup
2 el gesnipperde bieslook
1 ei
zout en peper ? bosje water of tuinkers



Leuk voorgerechtje: Een quiches van zalm kruiden en room.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Doe de bloem, een mespuntje zout, de boter en 2 el ijskoud water in een foodpressor en laat de machine 10-15 seconden draaien tot de massa korrelig is. Druk het deeg tot een samen hangende bal en laat die, afgedekt in de koelkast, ca 30 minuten rusten. Giet intussen de zalm af, verwijder de graatjes en velletjes en prak zijn. Klop het ei los met slagroom en tomatenketchup. Roer de zalm en 1 el bieslook door het eimengsel en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel het deeg in 4 porties en rol die, op een met bloem bestoven werkblad uit tot rondjes van ca. 13 cm en bekleed hiermee 4 ingevette taartvormpjes van ca 10 cm doorsneden.- Prik met een vorm gaatjes in de deegbodempjes.

Schep de vulling in de vormpjes en bak de quiches in het midden van een voorverwarmde oven in 20 minuten.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top