1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine van kip

Tajine van kip

Door: chattin

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-07-2005

Ingrediënten 4 personen


Stukken kip (bouten of hele kip in stukken gehakt), zout, witte peper, ras el hanout (Marokkaanse slager of zelf maken), zakje saffraan, olijf- en zonnebloemolie, 4 uien, 150 gr. rozijnen, potje olijven, stukjes ingemaakte citroenen (vruchtvlees weghalen en wassen), pepers, wat takjes gehakte koriander en peterselie, droge pruimen, sesamzaadjes.


Verder heb je nodig


Tajine


Typisch Marokkaans eenpansgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sesamzaadjes droog roosteren, koriander in stukjes hakken, uien in stukjes

Bereidingswijze

De kip met zout, peper, ras el hanout, saffraan in de tajine. Wat olie (allebei) eroverheen gieten en het geheel mengen. Vervolgens de uien, rozijnen, olijven, stukjes citroen, pepers en koriander toevoegen (let wel; kip moet in het midden van de tajine i.v.m. gaartijd). Deksel erop en op het vuur plaatsen. Aan de kook brengen en op een laag vuurtje rustig laten stoven, na een half uur wat gekookt water toevoegen voor de jus.
Eventueel de tajine op het vuur af en toe omdraaien.
Indien nodig (bij kans op uitdroging) wat water toevoegen en het geheel voorzichtig verplaatsen zonder echt te roeren.

Wanneer de kip bijna gaar is de pruimen met een beetje water en flink wat suiker in een pan aan de kook brengen. Even paar minuten laten koken. Vervolgens de pruimen uit het suikermengsel halen en in de tajine verspreiden over de stukken kip. Wat geroosterde sesamzaadjes eroverheen strooien.

Serveertip

Marokkaans brood, diverse salades en olijven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chattin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top