Bastilla van kip en groenten

  • Marokkaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Lekkere pasteitjes

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
5 grote vellen fillodeeg, 2 stuks kippenborst, 4 gehakte uien, 2 geraspte courgettes, 3 geraspte wortels, 250 gr tuinerwtjes, 2 gesneden rode & 2 groene paprika's, gesneden champignons, klein potje gesneden groene olijven, peper, zout, 1tl saffraanpoeder, 1 tl gember, 1 tl kurkumapoeder, takjes gehakte koriander en peterselie, 1el olijfolie & 1el zonnebloemolie, eventueel 1 peper voor de liefhebber. 1 a 2 geklutste eieren.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ronde aluminium schoteltjes (bij blokker per 15 stuks), kwastje

Voorbereiding

De fillodeeg ruim van te voren laten ontdooien in verpakking of afgedekt met folie i.v.m. uitdroging van de vellen. Niet meer fillodeeg ontdooien dan nodig is. De pasteitjes kunnen van te voren worden klaargemaakt met uitzondering van het bakken. Dit kan wachten tot het moment van serveren nadert.

Bereidingswijze

De kippenborsten in ruim water koken en laten afkoelen alvorens te pluizen. De groente met de stukjes kip en kruiden in een pan met olie bakken. Omroeren en ca. 3 minuten bakken. Vervolgens de stukjes olijven toevoegen en voor de pittige smaak wat stukjes peper. De groente moeten niet helemaal gaar worden omdat ze nog in de oven verder gebakken worden. Laat het geheel goed afkoelen.
De alu schoteltjes invetten met olie. De fillodeeg in tweeen delen (1 grote vierkant wordt 2 rechthoeken). Vervolgens een stuk fillodeeg vullen met een beetje mengsel. De randjes van het fillodeeg rondom over het mengsel bedekken en probeer een rondje zo groot als de alu schoteltjes te vormen; voor het afsluiten eerst een beetje ei smeren op het fillodeeg voor 'n beter plak- en bedekresultaat. Het ronde pakketje omdraaien en op het schoteltje plaatsen en de bovenkant besmeren met geklutst ei. Zo doorgaan tot alle vellen zijn gevuld. Goudbruin bakken in de oven 180 graden 15 - 20 minuten.

Serveertip

Serveren als bijgerecht naast allerlei andere hapjes die op tafel staan. Gaat ook prima naast de harira (traditionele Marokkaanse soep).

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chattin avatar
chattin

Doorsturen

Home Recepten