Jamie Oliver's Pasta met venkel en salami

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-07-2005
  • Jamie Oliver's Pasta met venkel en salami

    Jamie Oliver's Pasta met venkel en salami

    Jamie Oliver's Pasta met venkel en salami

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- Olijfolie extra vergin
- 140 g goede, pittige Italiaanse salami in reepjes
- 2 teentjes knoflook gepeld en fijngesneden
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 knol venkel gehalveerd en in dunne plakjes
- 2 blikken gepelde tomaten van 400 g
- 1 gedroogde Spaanse peper
- zeezout en peper uit de molen
- 400 g gedroogde spaghetti
- 2 handjes oud broodkruim
- een takje verse rozemarijn
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1167,87 kcal
Koolhydraten 168,11 g
Eiwitten 43,57 g
Vetten 32,95 g

Bereidingswijze

Giet twee flinke scheuten olijfolie in een pan.

Doe er de salami en gesneden knoflook bij.

Kneus het venkelzaak licht in een vijzel of met een mes en doe het ook in de pan.

Laat het 1 minuut bakken op een lage pit - het vet moet uit de salami bakken en deze moet krokant worden.

Doe nu de gesneden venkel erbij, roer, doe het deksel op de pan en zet de pit iets hoger.

Laat 5 minuten koken en voeg de bloktomaten toe met eventueel wat gedroogde spaanse peper.

Laat 25 minuten koken tot het mengsel enigszins is ingedikt.

Breng op smaak met zout en peper.

Kook de pasta in een grote pan gezouten kokend water al dente.

Maak intussen de pangritata (krokante broodkruimels).

Dit geeft het gerecht een mooie structuur.

Neem daarvoor een paar flinke handen grof broodkruim zonder korstjes.

Bak het kruim met 4 eetlepels olijfolie tot het krokant begint te worden.

Doe het takje rozemarijn erbij. Giet de pasta af en roer er de tomatensaus doorheen.

Doe het in een schaal en gooi de pangritata er overheen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

debora avatar
debora 03-11-2011

Een lekker recept. De venkel wordt zacht door het stoven en is niet zo sterk aanwezig.

debora avatar
debora 03-11-2011

Een lekker recept. De venkel wordt zacht door het stoven en is niet zo sterk aanwezig.

elenna avatar
elenna 15-04-2011

MMM... dit is echt heel erg lekker. Ik had nog nooit wat met venkel klaargemaakt, maar dit was echt een succes!

paularamona avatar
paularamona 22-07-2005

wederom meegenomen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten