*Jamie Oliver's Noord-Afrikaanse lamsstoofschotel

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 150 gr couscous

- 250 gr lamsvlees

- 1 aubergine

- 5 pomodori tomaten

- half blik kikkererwten

- uitje

- 2 tenen knoflook

- verse gember

- rode peper

- 1 el azijn

- 1 el ketoembar

- komijnzaad

- nootmuskaat

- verse peterselie

- verse koriander

- peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 365,44 kcal
Koolhydraten 43,58 g
Eiwitten 22,97 g
Vetten 8,77 g

Bereidingswijze

Snijd aubergine in stukken, doe er veel zout over en was het zout er na een half uurtje vanaf en dep ze droog.

Ontvel de tomaten (en snijd ze in stukken en verwijder de pitjes), rasp de gember (ca 1 el) en snijd de peper fijn.

Vijzel ketoembar, komijn, nootmuskaat en zout en meng dit door de stukjes lam.

Bak de stukken lamsvlees bruin, voeg 2 el olijfolie toe en bak de auberginestukjes ca 2 min mee.

Voeg dan peper en gember toe en na 3 min ook geperste knoflook (blijf roeren.

Doe de azijn en de tomaten erbij en laat het mengsel ca 1 uur sudderen.

Doe dan de kikkererwten erbij en laat nog 5 min koken.

Bereid de couscous.

Breng de saus op smaak met peterselie, koriander en peper en zout.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jamie-oliver avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten