Vrennekes
- Pools, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 20-07-2005
Dit werd vroeger gemaakt tijdens de koude winters in Polen. Het is een verrassend recept.Ik heb het uit mijn kookboek.
Ingrediënten
Deeg :1/2 kilo bloem
1/2 theelepel zout
2 eieren
2 eetlepels olie
minder dan 1/2 theelepel zuiveringszout ( Zuiveringszout, natrium bicarbonaat, wordt ook wel baking soda genoemd.Te koop in de toko )
1 gekookte en gepureerde aardappel
1/2 glas lauwwarm water
Vulling:
5-6 gepureerde aardappels
3-4 middelgrote uien in de olie gebakken
zout, peper
Zure room of wat extra gebakken uitjes
Boter
Benodigdheden
(hoeveelheden zijn voor ongeveer 32 stuks)Bereidingswijze
Meng bloem, zout, eieren, olie, en 1 gepureerde aardappel en water tot een gladde substantie.
Bestrooien met een beetje bloem. Het deeg in twee porties verdelen. Bedek de ene helft met een doek.
Bestrooi de schone kant met bloem en rol het
deeg uit. Vorm met behulp van een glas rondjes met een diameter van ongeveer 12 cm.
Maak van de rest van de ingredienten de vulling.
Vul elk rondje met een beetje van de vulling en vouw het deeg dicht in de vorm van een halve maan.
Besmeer de vrennekes met wat boter of olie en doe ze in een pan kokend water. Als ze boven komen drijven zijn ze klaar. Neem ze direct uit de pan en bak ze in een koekenpan met boter.
Bron
Pools Kookboek
Serveertip
Serveer met zure room of wat gebakken uitjes. Men kan er een frisse salade bij serveren. En eventueel natuurlijk een stukje vlees naar keuze. Eet smakelijk.
Laatste reacties
heb dit recept ook gezien bij het tv programma liefde gaat door de maag.en neem het graag mee.bedankt ervoor.groeten van cedy