1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gehaktbrood

Gehaktbrood

Door: will_s

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-07-2005

Ingrediënten 4 personen


750 gr. rundergehakt of half om half

1 ui fijngeraspt.

2 el tomatenpuree.

30 gr. paneermeel
zout en peper.

1 losgeklopt ei.

bosje peterselie.

3 hardgekookte eieren.


Gehaktbrood
Gehaktbrood

Lekker ouderwets en simpel gehaktbrood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten voor het gehaktbrood , behalve de hardgekookte eieren , door elkaar.

Doe dit met de handen en zorg dat het een zachte samenhangende bal word [het kan ook met de keukenmachine].

Vorm het mengsel tot een dik worstvormig brood en leg het in een ingevet broodblik of ovenschaal.

Maak 3 holtes in de bovenkant van het brood en leg hierin de 3 hardgekookte eieren.

Doe hier gehakt overheen zodat de eieren niet meer te zien zijn.

Bak het brood ongeveer 1 uur in een oven van 190 graden tot het gaar is.

Serveertip

Serveer er een tomatensaus over.
Dien het gehaktbrood warm of koud op.
Lekker met brood.
Eet smakelijk.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top