Parmigiana di Melanzane

  • Italiaans, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-07-2005

Ik vond dit gerecht super! Het is een gemakkelijk te maken Italiaanse groenteschotel met aubergine,tomaat en mozzarella. Zeker ook voor veggies een te gek gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten
Ik geef alleen een richtlijn, je kunt zelf de hoeveelheden naar je smaak aanpassen. Dus meer of minder van iets zal zoveel niet uitmaken.
* 1 grote aubergine
* 3 sappige tomaten
* 1/2 blik tomatenstukjes of hele tomaten die je zelf klein maakt
* 1 grote rode ui
* basilcumblaadjes naar smaak
* zout en peper uit de molen
* 2 bollen Mozzarella
* geraspte Parmezaanse kaas
* bloem
* olijfolie
* naar smaak knoflook
* eventueel een paar kleine blokjes oude goudse
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 ovenvaste lage schaal

Bereidingswijze

Schil de aubergine met een dunschiller en snijd hem dan in dunne plakken. Bestrooi die met zout en zet ze even weg. Laat de tomaatstukjes uitlekken en snijd de verse tomaten in plakken. Snijd de Mozzarella in plakjes. Dep de aubergineplakken met een keukenpapiertje droog. Wentel ze door de bloem en bak ze in de koekenpan in olijfolie om en om lichtbruin.Dan bak je de in dunne plakken gesneden rode ui lichtbruin. Met de knoflookteen kun je de schaal inwrijven, of de plakken aubergine inwrijven voordat ze door de bloem gaan. Of je doet uitgeperste knoflook door het gerecht. Leg een laag aubergine plakken in de schaal op de bodem, Daarop een laag gebakken rode ui. Verdeel daarop de tomaatplakken, bestrooi die met zwarte gemalen peper en gescheurde basilicumblaadjes, dan plakjes mozzarella, dan een laag aubergine, daarover de tomaatstukjes en verse tomatenplakjes als je nog over hebt. Daarop weer een laagje mozzarella en eventueel de oude goudse erbij, dan geraspte parmezaanse kaas. Zet het geheel in een oven op ongeveer 160 graden en bak de schotel in een half uur goudbruin en gaar.

Serveertip

Heerlijk met een groene salade, stokbrood of pasta

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten