Witlofstamppot in hamrolletjes

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Witlofstamppot in hamrolletjes

    Witlofstamppot in hamrolletjes

    Witlofstamppot in hamrolletjes

Witlof is zo?n beetje het hele jaar door verkrijgbaar. Maar niet iedereen houdt van deze groente. De een vindt hem in gekookte vorm (te) bitter en de ander verafschuwt hem in rauwe vorm. Gelukkig is er een witlofrecept waarmee men twee vliegen in een klap slaat: witlofstamppot in hamrolletjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo witlof, gesneden in stukken van 2 cm
1 kilo kruimige aardappelen
wat zout en peper
150 gram geraspte belegen kaas
150 gram in blokjes gesneden belegen kaas
30 gram margarine
300 gram gesneden ham


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op grillstand. Schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de witlof toe. Giet hierna de aardappelen en de witlof af, voeg de margarine toe en stamp een en ander door elkaar. Schep de kaasblokjes er doorheen en breng de stamppot op smaak met wat peper en zout. Vet nu een ovenschaal in. Leg vervolgens de plakjes ham op een werkvlak. Schep op ieder plakje wat stamppot en rol de plakjes dan op. Leg de rolletjes in de ingevette ovenschaal en strooi er de geraspte kaas over. Zet de schaal zo?n 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en het gerecht goudbruin kleurt.

Serveertip

Heerlijk voor buiten met een glaasje wijn erbij, bijvoorbeeld een Beaujolais Villages.

Bron: recepten@mistermail.nl

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jolandas_keuken avatar
jolandas_keuken

Doorsturen

Home Recepten