1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. pikant (lams)gehakt in turks brood

pikant (lams)gehakt in turks brood

Door: tommy_1

  • Turks, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-07-2005

Ingrediënten 2 personen


200 gr (lams)gehakt, 2 el shoarmakruiden, verse munt: 1 el fijngehakt en blad van drie takjes in reepjes, 1 klein uitje, fijngesnipperd, halve rond turks brood, 1 dl pikant gekruide tomatensaus (uit pot of pak), 1 dl griekse yoghurt, 4 bladeren andijvie of romeinse sla in reepjes, 2 kleine tomaten in partjes, halve rode ui, in dunne boogjes, stukje komkommer, in halve plakjes


Verder heb je nodig


Grillpan


Een lekkere lunchgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng het gehakt met de shoarmakruiden, de fijngehakte munt en ui en vorm er 6 platte burgers van.

Meng de tomaten rode ui en komkommer en de in reepjes gesneden munt in een kom.

Bereidingswijze

Grill de burgers ongeveer 6-8 minuten op de grill totdat ze gaar zijn. ******
Halveer het brood en sijd de stukken open vanaf de punt, maar niet helemaal door. *** Leg het brood met de snijdvlakken naar beneden even in de grillpan om krokant te worden.*** Bestrijk de broodpunten dik met tomatensaus en yoghurt, verdeel de burgers en het slamengsel erover. Maal er wat zout en peper over

Serveertip

Eet smakelijk



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tommy_1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top