1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. knoflookboterbrood

knoflookboterbrood

  • , Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-07-2005

Ingrediënten 6 personen


1 lang stokbrood
3 teentjes knoflook
75 gr. lichtgezouten boter, zacht geroerd
3 eetl. versgehakte peterselie
zout en versgemalen zwarte peper



Barbecuebrood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het brood om de 2 1/2 cm. schuin in maar net niet door, zodat het zijn vorm behoud.
Pel de knoflook, leg op een hakblok en kneus de teentjes licht met het lemmet van een groot mes. Strooi er een beetje zout over en blijf kneuzen totdat er een gladde pasta ontstaat.
Meng de boter met de knoflook, peterselie en een beetje peper.
Besmeer de sneetjes aan beide kanten met een dikke laag knoflookboter en druk het brood op een groot vel of twee kleinere vellen folie weer in vorm.

Bereidingswijze

Wikkel de folie om het brood en leg het pakketje onder regelmatig keren 10-12 min. aan de rand van de barbecue totdat het brood knapperig en heet is.
Variant;
Vervang het stokbrood door 2 ciabatta-broden en gebruik 50 g. boter met 2 eetl. pesto,2 eetl. versgehakte basilicum en 15 g. fijngeraspte parmezaanse kaas in plaats van knoflook en peterselie.
OF;vervang het stokbrood door 2 italiaanse kruidenfocaccia's,elk in 10-12 parten gesneden.Vervang de knoflook en peterselie door 2 eetl.zongedroogde tomatenpasta, 1 theel.versgehakte oregano en 2 eetl.fijngehakte zwarte olijven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aardbol


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aardbol
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top