1. Home
  2. Recepten
  3. Geroosterde mediterrane groenten

Geroosterde mediterrane groenten

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-07-2005

Ingrediënten 6 personen


2 rode paprika's
2 gele paproka's
1 middel grote aubergine,kroontje en staartje verwijderd
3 zeer kleine cuorgettes, kroontje en staartje verwijderd
2 rode uien, in dikke ringen

Voor de marinade;
2 teentjes knoflook, uit de knijper
1 eetl. versgehakte basilicum
1 eetl. versgehakte bladpeterselie
2 1/2 dl. olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper



Deze kunnen direct van de barbecue warm worden geserveer, of voor een salade afgekoeld licht besprenkeld met een beetje citroensap of balsamico-azijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de ingredienten voor de marinade in een grote,ondiepe schaal.Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaden. Snijd de aubergine in rondjes van 1 cm. en de cuorgettes over de lengte in plakken.
Doe de paprika's, courgettes en uien in de schaal, wentel ze door de marinade totdat ze goed bedekt zijn en zet desgewenst 1 uur opzij.
Doe pas op het laatst de aubergine bij de groenten, opdat deze niet te veel olie opneemt.Leg de groenten op de barbecue en rooster ze onder af en toe omdraaien en bedruipen met eventueel resterende marinade ongeveer 6-8 min. boven matig hete kolen, totdat ze zacht en mooi gekleurd zijn. Doe ze over in een schaal en strooi er desgewenst nog wat zout en peper op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aardbol


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aardbol
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top