1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Ahornsiroopglazuur Tom-tom

Ahornsiroopglazuur Tom-tom

  • Multi-cultureel,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-07-2005

Ingrediënten


1 kleine ui,gehakt
2 teentjes knoflook, uit de knijper
1 eetl. olijfolie
225 g pruimtomaten, ontveld,zaden verwijderd en gehakt
1 takje verse tijm
1 laulierblad
1/2dl ahornsiroop
1 eetl. zongedroogde tomatenpuree
1 eetl. chinese donkere sojasaus
zout en versgemalen zwarte peper
Gebruik in plaats van verse tomaten desgewenst 200 gr. bliktomaten



Genoeg voor 900 gr. vlees of gevogelte

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de ui en knoflook 5 min. in de olie glazig
Voeg de tomaten, zout en peper en de kruiden toe en laat 5 min. stevig inkoken tot een dikke saus.
Haal de kruiden uit de saus, doe ze in een keukenmachine en maal tot een gladde saus.Roer er de ahornsiroop, zongedroogde tomatenpuree en sojasaus door,maak op smaak met zout en peper en bestrijk het vlees halverwege de kooktijd met deze saus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aardbol


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aardbol
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top