1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Saus
  5. barbecue saus

barbecue saus

  • Nederlands,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-07-2005

Ingrediënten


Voor 4 1/2 dl.
2 eetl. zonnebloemolie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, uit de knijper
200g gehakte tomaten uit blik
2 eetl. tomatenpuree
1 eetl.gele basterdsuiker
1 eetl. worcstersaus
een paar druppels tabasco
2 eetl. witte-wijnazijn
1 eetl.Engelse mosterd
zout en versgemalen zwarte peper


Verder heb je nodig


Middel grote pan


Voor de barbecue.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit onder af en toe roeren 7-8 min. op middelhoog vuur totdat de ui zacht en lichtbruin is. Voeg de resterende ingredienten toe en laat de saus 10 min. zachtjes sudderen totdat ze wat dikker wordt.
Wil je een gladdere saus, laat het mengsel dan even draaien in een keukenmachine.

Serveertip

Serveer warm of koud



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aardbol


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aardbol
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top