800 gram krielaardappeljes
25 gr suiker
50 ml olijfolie
3 el balsamicoazjn
2 laurierblaadjes
Grof zeezout
Een TOP recept voor een heerlijk uitgebreid diner. Maar dit lust ik door de weeks ook wel met een heerlijke salade of sperzieboontjes. Alleen de foto zegt al genoeg hoe de aardappeltjes zullen smaken.
Was de aardappeltjes onder koud stromend water. Verwijder eventueel pitjes en oneffenheden, maar schil ze niet, Dep droog. Doe de suiker in een grote koekenpan met anti-aanbakbodem en verwarm op middelhoog vuur tot de suiker goudgeel kleurt.
Voeg olie, azijn en laurier toe en roer goed. Voeg de aardappeltjes toe, bestrooi ze met zout en laat de aardappels onder voortdurend schudden met de pan goudgeel kleuren. Temper het vuur, doe het deksel op de pan en laat de aardappeltjes in ca 20 minuten gaar worden. Schep ondertussen nog een keer of drie/vier om en kijk of de aardappeltjes gaar zijn, door er voorzichtig in te prikken.
luzzeke 25-08-2008
het is erg lekker maar ik heb een vraag; ik doe op de aangegeven manier alles bij elkaar maar als de azijn erbij gaat,, gaat het héél erg spetteren, gevaarlijk zelfs. Hoe doen jullie dat?
schnuckie 07-12-2005
We hebben het gisteren gegeten als voor proefje van kerst. In een woord: GEWELDIG, het was heerlijk. En niet alleen voor de kerst.
Groetjes Moniek
bezemsteeltje 27-08-2005
Wauw!Neem ik mee!Groetjes,Lut.
johan4 16-08-2005
ik heb je recept meegenomen lijkt me erg lekker ga ik zeker uitproberen je hoort van me hoe het was.
gr johan
coccy 22-07-2005
groetjes