1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gekarmeliseerde balsamico krielaardappeltjes

Gekarmeliseerde balsamico krielaardappeltjes

Door: marianneoud

  • Frans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-2005

Ingrediënten 4 personen



800 gram krielaardappeljes
25 gr suiker
50 ml olijfolie
3 el balsamicoazjn
2 laurierblaadjes
Grof zeezout



Een TOP recept voor een heerlijk uitgebreid diner. Maar dit lust ik door de weeks ook wel met een heerlijke salade of sperzieboontjes. Alleen de foto zegt al genoeg hoe de aardappeltjes zullen smaken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de aardappeltjes onder koud stromend water. Verwijder eventueel pitjes en oneffenheden, maar schil ze niet, Dep droog. Doe de suiker in een grote koekenpan met anti-aanbakbodem en verwarm op middelhoog vuur tot de suiker goudgeel kleurt.
Voeg olie, azijn en laurier toe en roer goed. Voeg de aardappeltjes toe, bestrooi ze met zout en laat de aardappels onder voortdurend schudden met de pan goudgeel kleuren. Temper het vuur, doe het deksel op de pan en laat de aardappeltjes in ca 20 minuten gaar worden. Schep ondertussen nog een keer of drie/vier om en kijk of de aardappeltjes gaar zijn, door er voorzichtig in te prikken.



Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top