Linzensoep uit Oekraine

  • Russisch, Soep
  • 60-120 min.

Een linzensoepvariant...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

* 1,5 liter water

* 200 gram linzen

* 1 ui, gesneden en bruin gebakken

* 2 a 3 worteltjes

* peterselie

* 1 laurierblad

* 5 a 6 korreltjes peper

* 1 blik tomatenpuree

* 1 teentje knoflook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


De linzen een nacht laten weken.

Gooi het weekwater weg en laat de linzen ongeveer 5 minuten koken in vers water.

Gooi dan ook dit water weg en doe weer vers water in de pan.

Laat de linzen nog 5 a 10 minuten doorkoken en laat ze daarna uitlekken in een zeef.

Doe daarna weer vers water in de pan ( 1,5 liter ).

Laat de linzen nog even koken en voeg daarna de rest van de ingredienten toe, als laatste de peterselie.

Laat de soep nog 25 a 30 minuten doorkoken.

Serveertip


U kunt de soep serveren met worst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

snert_site avatar
snert_site

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten