1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Snijbiet
  5. Risotto met snijbiet

Risotto met snijbiet

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-07-2005

Ingrediënten 4 personen


- 600 gram risottorijst
- 6 gedroogde paddestoelen (geweekt in warm water)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 ansjovisfilets in olie, uitgelekt
- 1,5 liter vleesbouillon
- olijfolie
- 600 gram snijbietbladeren, in stukken gesneden
- fijngehakte bladpeterselie
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- zout&peper uit de molen



Risotto met lekker malse snijbiet. Als dat er niet is dan kan dit gerecht ook worden gemaakt met het loof van de rode biet.
Bron: Lorenza de' Medici

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de uitgeknepen paddestoelen, ansjovis, ui en knoflook fijn. Breng de bouillon aan de kook en houd warm.
De olijfolie in een casserole verhitten en het fijngehakte paddestoelenmengsel hierin 5 minuten zachtjes bakken. Roer dan de rijst erdoorheen en zorg dat alle rijstkorrels glanzen van de olijfolie. Voeg de snijbiet toe. Doe dan een soeplepel bouillon erbij zodat de rijst net bedekt is en roer goed om. Zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen, opnieuw een soeplepel bouillon toevoegen. Na elke toevoeging goed roeren. De rijst mag niet droogkoken. 20 minuten na de eerste toevoeging van bouillon de pan van het vuur nemen. Een scheut olijfolie, de peterselie en de Parmezaanse kaas erdoor roeren en op smaak brengen met zout&peper. Deksel op de pan leggen en een minuutje of wat laten rusten.
Schep de risotto op een dienschaal en dien op.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top