- 600 gram risottorijst
- 6 gedroogde paddestoelen (geweekt in warm water)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 ansjovisfilets in olie, uitgelekt
- 1,5 liter vleesbouillon
- olijfolie
- 600 gram snijbietbladeren, in stukken gesneden
- fijngehakte bladpeterselie
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- zout&peper uit de molen
Risotto met lekker malse snijbiet. Als dat er niet is dan kan dit gerecht ook worden gemaakt met het loof van de rode biet.
Bron: Lorenza de' Medici
Hak de uitgeknepen paddestoelen, ansjovis, ui en knoflook fijn. Breng de bouillon aan de kook en houd warm.
De olijfolie in een casserole verhitten en het fijngehakte paddestoelenmengsel hierin 5 minuten zachtjes bakken. Roer dan de rijst erdoorheen en zorg dat alle rijstkorrels glanzen van de olijfolie. Voeg de snijbiet toe. Doe dan een soeplepel bouillon erbij zodat de rijst net bedekt is en roer goed om. Zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen, opnieuw een soeplepel bouillon toevoegen. Na elke toevoeging goed roeren. De rijst mag niet droogkoken. 20 minuten na de eerste toevoeging van bouillon de pan van het vuur nemen. Een scheut olijfolie, de peterselie en de Parmezaanse kaas erdoor roeren en op smaak brengen met zout&peper. Deksel op de pan leggen en een minuutje of wat laten rusten.
Schep de risotto op een dienschaal en dien op.
joland78 08-10-2015
heel erg lekker, ik heb geen ansjovis gebruikt, dit vinden we niet zo lekker.
Ik heb wel wat verse Italiaanse
kruiden erdoor verwerkt, lekkerrrrrrrrrrrrr.
chuma33 10-07-2011
Erg lekker recept! Vanavond gemaakt en het was heerlijk!
kookclub2006 23-02-2009
Namens kookclub2006, VAN HARTE GEFELICITEERD MET JOU RECEPT VAN DE DAG RECEPT!!! Groetjes Deon
durkdurk 10-08-2005
heerlijk! voor het eerst risotto gemaakt en deze gekozen, en wat een succes! Ik heb shii-take genomen want ik vond geen Italiaanse paddestoelen, maar dat paste prima.
groeten, Durkdurk