Kalfsfricandeau met tonijnsaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 6 recipe.people
? 750 g Kalfsfricandeau (aan 1 stuk)? 2 theelepel tijm
? 250 g soepgroenten
? 150 g mayonaise
? 1 blikje tonijn op olijfolie (a 185 g)
? ? eetlepel mosterd
? 1 eetlepel kappertjes
? 1 eetlepel citroensap
? snufje zout
? snufje peper
Benodigdheden
? braadzakVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 180?C.
Dep de Kalfsfricandeau droog en bestrooi het vlees met peper en tijm. Doe de soepgroenten en de fricandeau in de braadzak. Leg de zak op een ovenrooster of in een braadslede en prik gaatjesin de bovenkant.
Bereidingswijze
Bak de fricandeau in de oven in ? 45 minuten mooi rose van binnen.
Pureer de mayonaise, de tonijn (zonder vocht), de mosterd, de kappertjes en het citroensap in de keukenmachine tot een dikke saus.
Neem de braadzak uit de oven en knip deze open. Pureer het tonijnmengsel met 4 eetl. soepgroenten tot een gladde saus en voeg zout en peper toe.
Serveer de fricandeau in dunne plakken met de tonijnsaus.
Lekker met een groene salade met tomaten en knapperig stokbrood
Serveertip
Bron: www.vlees.nl