Kalfsfricandeau met tonijnsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
? 750 g Kalfsfricandeau (aan 1 stuk)

? 2 theelepel tijm

? 250 g soepgroenten

? 150 g mayonaise

? 1 blikje tonijn op olijfolie (a 185 g)

? ? eetlepel mosterd

? 1 eetlepel kappertjes

? 1 eetlepel citroensap

? snufje zout

? snufje peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
? braadzak

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180?C.
Dep de Kalfsfricandeau droog en bestrooi het vlees met peper en tijm. Doe de soepgroenten en de fricandeau in de braadzak. Leg de zak op een ovenrooster of in een braadslede en prik gaatjesin de bovenkant.

Bereidingswijze

Bak de fricandeau in de oven in ? 45 minuten mooi rose van binnen.
Pureer de mayonaise, de tonijn (zonder vocht), de mosterd, de kappertjes en het citroensap in de keukenmachine tot een dikke saus.
Neem de braadzak uit de oven en knip deze open. Pureer het tonijnmengsel met 4 eetl. soepgroenten tot een gladde saus en voeg zout en peper toe.
Serveer de fricandeau in dunne plakken met de tonijnsaus.



Lekker met een groene salade met tomaten en knapperig stokbrood

Serveertip

Bron: www.vlees.nl

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bloemkoolliefhebber avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten