1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Rijstburgers

Rijstburgers

Door: heleen4

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-07-2005

Ingrediënten 4 personen


60 g geraspte jong belegen Maaslander
2 eetlepels plantaardige olie
4 broodjes
1 ui
30 g wit broodkruim
1 eetlepel zelfrijzend bakmeel
1 ei
1 theelepel tomatenpuree
4 blaadjes sla
12 plakjes komkommer
4 schijfjes tomaat
sauzen naar smaak
150 g Lassie Toverrijst
zout en peper



Lekker recept van Lassie

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding
1. Kook de rijst in 8 minuten en laat het afkoelen. Bewaar de rijst op een koele plek.

2. Fruit de stukjes ui zacht in de olie. Doe rijst, broodkruim, geraspte kaas, meel, ei en tomatenpuree erbij en bak het geheel tot een stevig deeg. Op smaak brengen met peper en zout.

3. Af laten koelen en 4 burgers van vormen. Insmeren met olie en op de Barbecue of grill mooi goudkleurig roosteren. Geregeld keren.

4. Snij de broodjes doormidden en maak een bedje van sla en komkommer. Doe de burgers erop en bedek deze met een schijfje tomaat.

5. Schenk de saus er naar keuze overheen. Lekker met geroosterde mais.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen4
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top