Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Cake
  6. Tira-Monchou cake

Tira-Monchou cake

Door: bloemkoolliefhebber

  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-07-2005

Ingrediënten 6 personen


3 blaadjes gelatine
2 pakjes Monchou (a 100 gr)
75 gr witte basterdsuiker
125 ml slagroom
250 ml hete sterke koffie
2 eetl koffielikeur b.v Tia Maria
1 pak lange vingers
1 eetl cacaopoeder


Verder heb je nodig


Cakevorm, inhoud ca 1,5 liter, ingevet of bekleed met plastic folie


Ontdek meer:

Voorbereiding

Gelantine weken in water. In een kom Monchou met de suiker losroeren. In een andere kom slagroom stijf kloppen. Gelantine uitknijpen en in de helft van de hete koffie oplossen. Koffielikeur door de gelantinemengsel roeren. Koffiemengsel door de Monchoumengsel kloppen. Slagroom erdoor spatelen. Rest van de koffie in een diep bord schenken en lange vingers een voor een snel door de koffie halen. Cakevorm vullen met een laag lange vingers en 1/3 deel van het mengsel. Dit nog 2 keer herhalen. Cake moet minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven.

Bereidingswijze

Cake uit de vorm nemen en bestrooien met de cacaopoeder.

Bron

Allerhande (AH)



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemkoolliefhebber
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top