1. Home
  2. Recepten
  3. Monchou
  4. Tira-Monchou cake

Tira-Monchou cake

  • Italiaans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-07-2005

Ingrediënten 6 personen


3 blaadjes gelatine
2 pakjes Monchou (a 100 gr)
75 gr witte basterdsuiker
125 ml slagroom
250 ml hete sterke koffie
2 eetl koffielikeur b.v Tia Maria
1 pak lange vingers
1 eetl cacaopoeder


Verder heb je nodig


Cakevorm, inhoud ca 1,5 liter, ingevet of bekleed met plastic folie


Tira-Monchou cake
Tira-Monchou cake
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gelantine weken in water. In een kom Monchou met de suiker losroeren. In een andere kom slagroom stijf kloppen. Gelantine uitknijpen en in de helft van de hete koffie oplossen. Koffielikeur door de gelantinemengsel roeren. Koffiemengsel door de Monchoumengsel kloppen. Slagroom erdoor spatelen. Rest van de koffie in een diep bord schenken en lange vingers een voor een snel door de koffie halen. Cakevorm vullen met een laag lange vingers en 1/3 deel van het mengsel. Dit nog 2 keer herhalen. Cake moet minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven.

Bereidingswijze

Cake uit de vorm nemen en bestrooien met de cacaopoeder.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Allerhande (AH)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemkoolliefhebber


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemkoolliefhebber
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top