Tortillataart

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Tortillataart

    Tortillataart

    Tortillataart


Bron: www.C1000.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie)
2 uien, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, in plakjes
1 rode paprika, in stukjes
350 g vegetarische rulgehakt
4 tomaten, ontveld en in stukjes
2 tl oregano, peper en zout
4 wraptortilla?s
1 bekertje zure room a 125 ml
200 g jonge kaas, geraspt (C1000 Vers)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 573,69 kcal
Koolhydraten 38,15 g
Eiwitten 37,67 g
Vetten 28,14 g

Bereidingswijze

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui al omscheppend 5 min.
Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak ze 3 min. mee. Schep het gehakt erdoor en bak alles omscheppend bruin. Schep de tomaten en de oregano erdoor en laat alles nog 3 min. pruttelen. Voeg peper en zout toe.
Vet een taartvorm (? 24 cm) in of bekleed hem met bakpapier. Leg er een tortilla in en bestrijk hem met 1 el zure room. Verdeel er een derde deel van het gehaktmengsel over en bestrooi met 1/4 deel van de kaas.
Herhaal de lagen totdat alle tortilla?s en het gehaktmengsel zijn gebruikt. Strijk de rest van de zure room en de kaas erover en strooi de rest van erover.
Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 ?C) in ? 30 min. totdat de kaas gesmolten is. Snijd de taart in punten.

Bron

C1000

Serveertip

Lekker met een gemengde salade.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chaootje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten