Pakket met makreelfilet
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 personen
4 stukken gestoomde makreelfilet van ca. 150 gram, 1 kleine komkommer, 1 eetlepel sambal, 1 teen knoflook, 4 eetlepels citroensap, zonnebloemolie, 4 takjes peterselie.Benodigdheden
aluminiumfolie
Voorbereiding
Controleer of er in de visfilet wellicht graten zijn achtergebleven. Rasp de geschilde komkommer en laat uitlekken. Roer de sambal en de knoflook uit de knijper door het citroensap. Leg 4 royale stukken aluminiumfolie klaar. Bestrijk het midden met een dunne laag zonnebloemolie. Leg de makreelfilets op dit gedeelte. Verdeel de geraspte komkommer over de filets. Schep op deze komkommerlaag een beetje van het pittige citroensap. Leg er een takje peterselie bovenop. Vouw de folie dicht en zorg dat de naad aan de bovenkant zit. Vouw de dichtgevouwen zijkanten iets omhoog.
Bereidingswijze
Leg de vispakketjes ongeveer 5 minuten op de barbecue. Leg ze daarna op de borden en vouw ze open.
Serveertip
Eet bij dit gerecht een frisse groene salade of een salade van geraspte of dungesneden witte kool.