1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Knoflooksaus
  5. Spiesen met gemengde groenten en groene knoflooksaus

Spiesen met gemengde groenten en groene knoflooksaus

Door: bloemkoolliefhebber

  • , Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-07-2005

Ingrediënten 4 personen


1 courgette
1 rode paprika
8 groene asperges
8 kleine, in de schil gekookte aardappels (vastkokers)
olijfolie
1 eetl. Provencaalse kruiden
grof zeezout
voor de saus:
3 tenen knoflook
250 ml mayonaise
250 ml zure room
4 eetl. fijngeknipte peterselie


Verder heb je nodig


8 platte metalen spiezen


Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd een klein plakje van de uiteinden van de courgette en snijd de courgette in 8 plakken. Snijd de paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprikahelften nog eens in de lengte door en snijd deze stukken dwars doormidden. Er liggen nu 8 stukken paprika. Snijd ongeveer 1 centimeter van de onderkant van de groene asperges die niet geschild hoeven te worden. (Schil dikke groene asperges wel!) Snijd de asperges in tweeen. Rijg de groenten aan de spiezen. Aan elke spies worden steeds afgewisseld door een andere soort groente in totaal 2 plakken courgette, 2 stukken paprika, 4 stukken asperge en 4 aardappeltjes geregen. Bestrijk de groenten met olijfolie. Strooi er Provencaalse kruiden over. Maak de knoflook schoon en snipper deze. Roer in een kom de mayonaise, zure room, knoflook en peterselie door elkaar.

Bereidingswijze

Rooster de groentespiezen ongeveer 10 minuten op de Barbecue. Draai de spiesen af en toe om. Eet de geroosterde aardappels met of zonder schil. Bestrooi de spiezen ten slotte met een beetje zeezout. Schep op elk bord een beetje knoflooksaus, of plaats op elk bord een klein kommetje gevuld met deze saus.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bloemkoolliefhebber
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top