Notencake
- Marokkaans, Banket
- 60-120 min.
Een lekkere Marokkaanse cake die vaak in de namiddag tijdens theetijd wordt geserveerd naast andere lekkere hapjes (Marokkaanse pannekoeken =msemmen/rghaif, gevulde filopakketjes =briwat, Marokkaanse donuts =Sfenj, en ander lekkers), met muntthee (groene theebladeren met takjes munt in een typisch Marokkaanse theepot).
Ingrediënten 8 personen
1 theeglas zonnebloemolie, 1 theeglas suiker, 1 theeglas amandelen, 1 theeglas walnoten, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 5 eieren, beetje bloem.Benodigdheden
De theeglas (bij ingredienten) die wordt bedoeld is te krijgen bij de meeste MAROKKAANSE (geen Turkse, want die hebben andere theeglazen) huishoudelijke zaken en/of slagerij. Een alternatief is een limonadeglas van ca. 200 ml.
Verder een mixer, beslagkom en 'n cakevorm; vierkante vorm verkrijgbaar bij Marokkaanse winkels of een (glazen) rechthoekig vorm bij Blokker.
Voorbereiding
Maal de walnoten en daarna de amandelen groffijn tot kleine groffe stukjes afzonderlijk van elkaar (niet te fijn -> geen poeder).
Bereidingswijze
Meng de eieren, olie en suiker in een beslagkom ca. 3 minuten. De 1e minuut op normale stand daarna op stand 2. Voeg de bakpoeder en vanillesuiker toe en mix nog even 'n halve minuut door. De mixer weer op lage stand en de walnoten en amandelen toevoegen. Hierna de bloem beetje bij beetje (bijv. dmv een lepel) toevoegen en voorzichtig omscheppen. Net zolang bloem (let op! niet te veel) toevoegen tot er een cakebeslag ontstaat. Deze moet iets dikker als pannekoekbeslag worden. De cakevorm met beetje zonnebloemolie besmeren en beetje bloem strooien. Het beslag in de bakvorm gieten en in de oven 150 graden ca. 1 uur bakken. Controleer met 'n sateprikker of de cake daadwerkelijk gaar is. Vijf minuten laten staan dan uit vorm halen en laten afkoelen alvorens in vierkante stukjes te snijden.
Serveertip
Lekker bij thee of koffie. En als je de traditionele Marokkaanse manier wil aanhouden, kun je er diverse lekkere hapjes naast serveren bij de muntthee. Als je je visite extra zou willen verwennen.