aardappeltjes met geglaceerde worteltjes

  • Biologisch, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-07-2005

Heerlijk zoet hoofdgerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- aardappelen voor 2 personen

- 1 kleine appel.

- 2 sjalotjes.

- 1 eetlepel mosterdpoeder.

- 1 eetlepel milde kerrie.

- 1 theelepel kardamonpoeder.

- 1 theelepel garam masala.

- 1 theelepel korianderpoeder.

- worteltjes voor 2 personen.

- 3 volle eetlepels duindoornjam.

- 1 volle eetlepel rijstemoutstroop.

- beetje spice route kruidenmix.

- snufje kruidenzout.

- beetje scherpe kerriepoeder.

- beetje olie om in te bakken.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
lasagnaschaal

koekenpan

Voorbereiding

- Schil de aardappelen en snij deze in blokjes.

- snipper de ui

- schil de appel en snij deze in blokjes, net zo groot als de aardappeltjes.



- schrap de worteltjes en snij deze in plakjes.

Bereidingswijze

- Zet de worteltjes op met een snufje kruidenzout in water.

- Kook de worteltjes ongeveer 7 / 8 minuten.



- bak de ui in de olie totdat deze bruin begint te kleuren.

- Voeg de aardappeltjes toe en roerbak deze even op hoog vuur mee tot de olie opgenomen is door de aardappeltjes.

- voeg de kruiden (mosterdpoeder, kerrie, fenegriekzaad, korianderpoeder, kardaomon en garam masala) toe.

- Roerbak deze op hoog vuur mee totdat het begint te bakken.

- Blus af met water, zoveel dat de aardappeltjes net onder water staan.

- Laat het water op hoog vuur verdampen.

- Bak de aardappeltjes bruin.



- als de worteltjes gaar zijn, giet deze af.

- Meng de jam met de stroop en de spice route kruidenmix en de kerriepoeder.

- Meng de worteltjes door de jam / stroop.



- Doe de aardappeltjes in de lasagnaschaal.

- Verdeel hier de worteltjes over.

- Plaats de schaal onder de grill en laat de worteltjes bruin worden.

Serveertip

Heerlijk met tofu / tempeh gemarineerd met patak Tadoori en afgebakken onder de grill / BBQ.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten