Thaise rundvleessalade
- Thais, Salade
- 0-10 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram runderlendenbiefstuk - 60 ml limoensap - 2 eetlepels fijn gescheurde munt - 150 gram spinazie - 2 kleine komkommers - 1 eetlepel witte-wijnazijn - 2 eetlepels vissaus - 1 eetlepel bruine suikerBereidingswijze
Verwijder de zaadjes van de komkommers en
snijd ze in dunne plakjes.
Vermeng in een middelgrote kom het vlees
met het sap en de munt.
Zet de kom afgedekt 3 uur in de ijskast.
Verhit een ingevette grote koekenpan
met anti-aanbaklaag en braad het vlees aan
beide kanten bruin en gaar.
Laat het vlees afgedekt 5 minuten rusten.
Snijd het vlees in dunne plakjes.
Vermeng in een grote kom het vlees
met de spinazie en komkommerplakjes.
Meng voor de dressing de azijn, vissaus en
suiker door elkaar en schenk het door de salade.
Verdeel de salade over 4 kommen.