1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hollandse kaassalade met peer en tijm honingdressing.

Hollandse kaassalade met peer en tijm honingdressing.

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2005

Ingrediënten 4 personen


2-3 handperen, 1el citroensap, 50g overjarige Noord-Hollandse kaas in blokjes. 50g texelse schapenkaas in blokjes, 50 gr geitenkaas in blokjes, 50gr leerdammer in stukjes, 50gr blauwe kaas in kleine blokjes, 4 takjes thijm, 2el honing, 2 el sherryazijn, 4-5 el druivenpitolie, zout/peper, blaadjes ijsbergsla.


Verder heb je nodig


Gebaksvorkjes en bekerglazen.


Lunchgerecht met peer en kaas......

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schep de stukjes peer tegen verkleuring om met citroensap. Meng de kaassoorten luchtig met de peerstukjes en thijmblaadjes. Klop een dressing van honing azijn en breng de dressing op smaak met wat peper en zout. Schep inelk glas een pluk sla vul de glazen met de kaassalade druppel de dressing erover. Zet in elk glas een gebaksvorkje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diny_w


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diny_w
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top