1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Roerbakken asperges op Thaise wijze.

Roerbakken asperges op Thaise wijze.

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2005

Ingrediënten 4 personen


2 kg asperges, geschild in drieen gesneden, 1tl bruine suiker, 1,2 tl gemalen kurkuma, 1 teentje knoflook 1 el thaise vissaus, 2 el olie, versgemalen zwarte peper, 2 lente uitjes in ringen, 2 el fijngesneden koriander, 1 el limoensap.


Verder heb je nodig


Dit recept komt uit de Tip.


Echt iets heel anders met asperges! Exotisch uit de wok waarbij het aroma van de asperges het opneemt tegen oosterse kruiden en specerijen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de asperges in 5-10 min. beetgaar. Meng de suiker kurkuma, knoflook en vissaus in een vijzel of in de blender van de keukenmachine tot een gladde pasta. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak hierin de kruidenpasta 1min. Voeg de asperges en 3 el water toe en bak deze al omscheppend 3 min mee. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met koriander. Besprenkel met het limoensap. Lekker met gekookte glasmie en krokant gebakken kipreepjes.

Serveertip

Drink bij de Thaise asperges een gekoelde Tokay Pinot Gris.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diny_w


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diny_w
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top