1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Ovenpasteitjes met ui en champignons

Ovenpasteitjes met ui en champignons

  • Internationaal,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2005

Ingrediënten 4 personen


1 pak mix voor witbrood, water, 25gr boter of olijfolie, 2 middel grote uien in ringen, 2 takjes tijm alleen de blaadjes, 250 gr grotchampignons gehalveerd, zout/peper. 1 ei losgeklopt.


Verder heb je nodig


Bakplaat, ingevet.
Dit recept komt uit de tip.


Heerlijke pasteitjes met een mengsel van gekruide champignons en ui.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid het brooddeeg volgens de beschrijving op het pak en laat het 20 min rijzen. Kneed het deeg nogmaals door en laat het nog 20 min rijzen. Smelt 10 gr boter in een koekenpan en bak hierin de uien in 8 min zachtijs bruin. Laat de uien uitlekken in een vergiet en bestrooi ze met peper/zout en de tijmblaadjes. Verhit 15 g boter en bak de champignons in 5 min bruin. Laat ze uitlekken en bestrooi met zout/peper. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol ze op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot ronde lapjes van 3 mm dikte. Rol 4 lapjes iets groter uit. Verwarm de oven voor op 180 c. Verdeel het champignon-uienmengsel over de vier kleine rondjes deeg en laat de randen vrij. Dek ze af met de vier grote lapjes. Vouw de overhangende deegranden naar onder toe weg en druk de randen aan. Leg de pasteitjes op de bakplaat en bestrijk ze in met wat ei. Bak de pasteitjes in 20 min., in het midden van de oven goudbruin en gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diny_w


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diny_w
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top