1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gegratineerde mosselen met knoflookboter

Gegratineerde mosselen met knoflookboter

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-07-2005

Ingrediënten 4 personen


1 kg mosselen
175 g boter
1 ui
2 teentjes knoflook
3 eetlepels tijm
paneermeel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de mosselen schoon en gooi de kapotte weg.

Bereidingswijze

Laat de mosselen met de ui in grove stukken op een hevig vuur openkoken. Haal ze uit hun schelpen. Bewaar de onderste schelpen en verdeel ze over 4 vuurvaste schoteltjes. Schik ze mooi in een rondje, vast tegen elkaar aan. Vermeng de zachte boter met knoflook uit de pers en de gesnipperde tijm. Leg in elke schelp een mossel met daarop een klein klontje kruidenboter. Bestrooi lichtjes met paneermeel. Zet de schoteltjes onder de hete grill tot het paneermeel mooi goudbruin is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonjatestpagina


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonjatestpagina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top