Marokkaanse tonijnsalade
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
900 gr tonijn in moten
olijfolie
DE SALADE:
450 gr sperziebonen
450 gr favabonen
1 krop bindsla
450 gr kerstomaatjes(gehalveerd)
2 lp verse koriander
3 hardgekookte eieren
3 lp olijfolie
2-3 theelp citroensap
1 teentje knoflook
2 zwarte olijven zonder pit
MARINADE:
1 ui
2 teentjes knoflook
1/2 bosje verse peterselie
1/2 bosje verse koriander
2 theelp paprikapoeder
3 lp loijfolie
2 lp wittewijnazin
1 lp citroensap
Bereidingswijze
MARINADE:Doe alle ingredienten hiervoor in de keukenmachine,voeg 3 lp water toe en pureer 30-40 sec tot alles is fijngehakt.
Prik de vismoten rondom in met een vork,leg ze in een ondiepe schaal en schenk de marinade erover.
Keer ze om,zodat ze rondom bedekt worden.
Dek af en zet 2-4 uur koud weg.
SALADE:Kook de sperziebonen en favobonen in licht gezouten water.
Giet af en spoel ze met koud water af.
Gooi de doppen van de favobonen weg en doe de bonen samen in een grote schaal.
Haal de buitenste slablaadjes weg en scheur de binnenste in stukjes.
Doe ze samen met de tomaten en koriander bij de bonen.
Pel de eieren en snijd ze in achten.
Meng de olijfloie,citroensap en knoflook vor de dressing.
Verwarm de grill voor en leg de moeten vis op de plaat.
Bestrijk met marinade en olijfolie en grill aan beide kanten 5-6 min.
Voor het draaien nogmaals met marinade insmeren.
Laat de vis afkoelen en breek de moten in grote stukken.
Schep ze door de olijven en de dressing voor de salade.
Garneer met eieren.