Zomerstamppotje met ijsbergsla en venkel

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-07-2005


src="http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050714010734.jpg">

Bron: www.C1000.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
zout
15 g boter
1 venkelknol, in dunne reepjes
1 krop ijsbergsla, in dunne reepjes
200 g jonge kaas, in kleine blokjes (C1000 Vers)
peper
(grove) mosterd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in water met zout gaar, giet ze af maar van het kookvocht op en laat ze uitdampen.
Verhit intussen de boter en bak de venkel al omscheppend net gaar.
Stamp de aardappelen fijn en schep er de venkel en de sla door. Laat de sla al omscheppend op een laag vuur slinken.
Voeg zonodig een beetje van het kookvocht van de aardappelen toe om een lekker smeuig stamppotje te krijgen.
Schep er vlak voor het serveren de kaas door en breng de stamppot op smaak met peper en zout. Serveer met de mosterd.

Bron

C1000

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

omalidy avatar
omalidy 06-08-2005

Gewoon lekker - Lidy

recepten_van_omalidy avatar

Meegenomen - Lidy (voor de verzameling)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten