Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. vis ovenschotel met tijm en limoen

vis ovenschotel met tijm en limoen

Door: andrea3

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-07-2005

Ingrediënten 6 personen


3 grote aardappels, zeezout, citroenpeper (silvo), 6-10 peperkorrels, 2 moten zalm, 2 moten kabeljauw, 2 moten heilbot of andere vis zorg alleen dat de moten ongeveer even dik zijn (in totaal 1,5 kilo vis) 200 gram boter, 2 uien, 1 bol knoflook (liefts verse), 2 theelepels verse tijm (of citroentijm), 2 laurierbladen, versgeraspte nootmuskaat, 3 limoenen


Verder heb je nodig


Koekenpan, ovenschotel


Dit gerecht brengt je in vakantiestemming alleen al door de geur het is het heerlijk met een gekoelde rose en een makkelijk weekend of vakantierecept, het is niet calorie vriendelijk maar als je het eenmaal gegeten heb dan weet ik zeker dat je het nog heel vaak maakt en behalve met vis is het ook heerlijk met kip.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappels in schil met wat zout voor circa 5 minuten, pel ze en snij in blokjes. Snij de uien fijn, als je verse knoflook hebt dan verdeel je alleen de teentjes over de schaal bij gedroogde verwijder je eerst de eerste laag en leg de de teentjes met de laatste laag nog op in de schaal. Verwijder de blaadjes van de tijmtakjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (bij heteluchtoven is dit minder). Bestrooi de vismoten met wat zeezout en citroenpeper. Verhit 175 gram boter in een Koekenpan en voeg de ui, tijm, peperkorrels en laurierblad toe. Laat zachtjes bakken tot de ui glazig is, maar nog niet gekleurd.
Verdeel dit mengsel over de bodem van een ovenschool. Leg hierop de vismoten en schep op elke moot 1 flinke theelepel boter. Bestrooi met wat nootmuskaat en leg er 2 schijfjes limoen op. Verdeel de aardappelblokjes en de knoflookteentjes eromheen. Bak de vis in het midden van oven ongeveer 35 minuten. Bedruip de vis in die tijd een keer met het vocht wat uit de citroen komt.

Serveertip

Zoals je zult merken worden de knoflookteentjes op deze manier heel erg zoet en je kunt bij de gedroogde teentjes de pulp gewoon uit de schil duwen, bij de verse kun je ze helemaal zo eten, dit is heerlijk over de aardappel of op een stukje stokbrood. gewoon de ovenschotel op tafel zetten, lekker met een salade en eventueel stokbrood. Een goed glas witte of rose wijn is hier het lekkerst bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van andrea3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top